kunstsmedjens
efterårsudstilling
3. -23. sept. 2021
(Samtidig med Musicon Kunstfestival 3. - 5. sept.)
UDSTILLERE:
Ema Gruber, Helle Lundby Petersen, Jens E Pedersen, Jørgit Wesselhoff, Kisser Skovfoged, Lone Gadegaard Dyrby, Mogens Petersen, Sandra Jensen, Susanne Sørensen, Torben Nielsen, Ulla Sperling, Viggo Tuxen |
|
Om kunstnerne
Ema Gruber
I år udgiver jeg mine værker i en kaustik, en gammel teknik, voksmaling med voks og strygejern.
Jeg genbruger gamle kalendere af karton og andre glatte, hårde papirer samt rester af børns voks blyanter. Papiret skal være glat og blankt. Teknikken kan udføres med et almindeligt strygejern (med huller men uden damp), det er ikke nødvendigt at købe et særligt. Det kan derefter rengøres med en klud og vand. Voks pastelfarver købes billigt i en boghandel eller et supermarked. Jeg arbejder ikke efter motiver og ordrer, men jeg begynder at male "ser hvad der viser sig". Jeg følger min intuition. Dette gør denne teknik let og tilgængelig for alle.
Jeg håber du nyder udstillingen. Hvilke associationer giver mine værker dig? Skriv gerne i min gæstebog.”
Helle Lundby Petersen
”Jeg er en af udstillerne i Smedjen 3. – 23. august. Jeg maler med akryl, da det, at det tørrer hurtigt, passer til mit temperament. Jeg bevæger mig rundt i forskellige genrer, og har denne gang valgt at skildre forskellige typer af mennesker i mine motiver. Jeg håber, man som beskuer kan få en lille oplevelse og dialog med de malede motiver. Det ville være hyggeligt at møde dig på udstillingen”.
Jens E Pedersen, fotograf
”Jeg har fotograferet i mange år. De seneste år er det med digitalkamera. I 2018 er jeg blevet antaget på to censurerede udstillinger. VK18 udstilling i Holbæk, hvor mit foto fik tildelt Plakat Prisen og Rå18 i Roskilde.
Mine motiver finder jeg på rejser i Danmark og resten af verden. Jeg har besøgt mere end 65 lande. Mit motivvalg er meget bredt. Det kan både være en lille detalje på en dør, skyskraberne i New York, landskaber, Street Art, en blomst eller legende børn.
Jeg søger tit et grafisk udtryk i mine motiver. Mange er street art motiver. Mange af mine fotos er en form for dokumentation. Det er overvejede farvefotos jeg arbejder med, men sort/hvid findes.
Kunstnergrupper og udstillinger
Siden 2015 har jeg været medlem af kunstnergruppen Morild, Odsherred. Morild har eksisteret i mere end 25 år. Jeg har været med til at stifte kunstnergruppen ART10, som i 2016-17 drev galleriet ART10 i Rosen 5, Holbæk. I 2013 blev jeg repræsenteret i det virtuelle galleri WeiheModernArt.com. Jeg er med i Vi maler Vig fra 2018, en udendørs udstilling i Vig Hovedgade i Odsherred.
Jeg har udstillet i flere gallerier i Odsherred, Holbæk og København samt virksomheds udstillinger flere steder i landet. De bedste hilsner Jens”
Jørgit Wesselhoff
”Sten, træ, glas og tørrede blomster samlet i naturen, oftest ved havet. Jeg har mine favoritsteder, med specielle stenarter, som kun findes lige netop DET sted, og på DEN strand - når vindretningen altså er rigtig. Det er terapi for mig, at arbejde på den måde, hvor jeg skal finde alt i naturen. Det kan til tider være drilsk, men heri ligger udfordringen, at kunne “ se og tænke ud af busken” på en kreativ måde. SÅ Gå ud og gå en tur (-: Hej fra Jørgit”
Kisser Skovfoged
”Jeg er en art de brut og arbejder med blandingsteknik, krakelering, tusch, akryl og krølle teknik. I værkerne danner der sig mikroorganismer, som hele tiden skaber nye historier".
Lone Gadegaard Dyrby
”Lone Gadegaard Dyrby er en dansk autodidakt kunstner, som henter sin inspiration i fantasien, glæden, det gode humør og alverdens farver. Hendes malerier er finurlige og fantasifulde netop for at give tilskueren en glad og positiv oplevelse. Hun maler ud fra ”her & nu” følelsen, hvor maleriet får lov til at vokse frem i processen. Hun var i mange år ansat og udstationeret i rejsebranchen, har været selvstændig eventplanlægger og har primært beskæftiget sig med diverse kreative jobs. Senest i restaurationsbranchen, hvor hun i en lang årrække har været køkkenchef og selskabs planlægger i en større Nordsjællandsk restaurant. Hun er bosat nord for København sammen med hendes mand og sammen har de to voksne sønner. Hun har gennem mange år malet på hobby niveau, men har nu valgt at satse fuldt ud på kunsten. Hun går ind i et nyt maleri med det ene formål: ”at være i et skabende kreativ univers, hvor tid og sted bliver nedbrudt og kreativiteten får lov til at opstå og løbe løbsk”.
Mogens Petersen
”Min definition på kunst er: Et hjerteanliggende kraftfuldt udtrykt gennem et medium.
Jeg udtrykker mig gennem to- eller tredimensionale medier. Både form og farver har betydning, og ofte indgår materialer fra dagligdagen, som jeg prøver at give nye former, og dermed et nyt indhold.
Jeg kan ikke lade være at udtrykke mig, så derfor kan man godt kalde det et hjerteanliggende for mig, selv om det lyder stærkt.
Jeg er 73 år gammel og mit medlemskab af Kunst På Musicon og min kontakt til KunstSmedjen har bl.a. gjort det muligt for mig, at vise mine værker til andre, og det synes jeg er sjovt! Hilsen Mogens Petersen”
Sandra Jensen
”Jeg hedder Sandra og jeg maler abstrakt med akryl. I mine malerier arbejder jeg intuitivt og ekspressivt hvor den følelsesmæssige energi er i centrum. Jeg bruger flere forskellige teknikker med paletter, pensler, kul, tusch, blyant og hænder. Jeg begyndte at male i forbindelse af en hjernerystelse for 5 år siden og siden da, har været for mig en form for meditation. Har også haft online og live-kursus.”
Susanne Sørensen
”Jeg er selvlært og har malet i mange år med pauser ind imellem, jeg elsker naturen og bliver meget inspireret af de vidunderlige farver og former, af havet, de smukke blomster og planter og de skønne dyr, hvilket afspejler sig i mine malerier.
Jeg maler med akryl på lærred bl.a. abstrakt og figurativt, jeg bruger forskellige teknikker, bl.a. med spartler, malerknive, pensler, papir og tusser kun fantasien sætter grænser. Nogle gange har jeg en klar idé om motiv og farvevalg andre gange maler jeg mere spontant og lader maleriet vise vejen. Jeg hygger mig meget med at male og bliver helt optaget af den kreative proces. Mvh. Susanne Sørensen.”
Torben Nielsen, Keramiker
”Fra leg til alvor, så kort kan det beskrives.
Værkstedet er min legeplads, hvor ideer og tanker skaber grobunden for legen, med det spændende materiale, som leret er. Ideerne kommer som ofte, i grænselandet mellem drøm og virkelighed. Jeg inspireres af alt det der sker omkring mig. Legen bliver til alvor, eller et finurligt udtryk i mine skulpturer. Det hele forløses i ovnens varme, enten den træfyrede ovn i haven, eller i den elektriske ovn, i mit værksted. Det er en konstant kamp, om hvem der skal bestemme, - leret eller mig. Bedøm selv, hvem der har vundet kampen. God fornøjelse. Torben”
Ulla Sperling
”Jeg har i mange år malet abstrakt, men maler nu også naturalistisk . Min erfaring med farver, formstruktur har jeg overført til de naturalistiske billeder. En eksperimenterende og en farverig tilgang er kendetegnet i mine billeder.”
Viggo Tuxen – Erik tag evt. spc dokument med billeder i Viggos mappe
Om Viggo Tuxen 1910- 1993
" Viggo vokser op i en børnerig ingeniør familie i Hellerup. Han bliver udlært som malersvend i 1931 og fritiden går med at være hyggepianist og kunstmaler. Efter at have gået på Akademiets Frescoskole 1943-45 stifter han familie og får 2 børn med Agnete Nielsen. De lever beskedent i et havehus på Amager, men flytter til indre by, hvor der er plads til atelier, efterhånden som indtægterne bliver bedre. Desværre splittes familien da Agnete dør i 1955. I 1960’erne kaster Viggo sig med stort engagement over den abstrakte kunst. Han maler farverige abstrakte malerier, og eksperimenterer med collager. Viggo vender tilbage til naturalismen 1971, da han flytter til provinsen, først til Roskilde og siden Ærø i 1975, uden dog at slippe abstraktionerne. I 1984 bosætter Viggo sig på Frederiksberg, hvor han arbejder videre med de mange collager og skitser fra et langt liv, og maler flere variationer af samme motiv frem til Roskilde Kunstforenings separatudstilling i Palæet i 1988. Viggo er aktiv til han dør i 1993, og efterlader sig en stor samling værker, som vi viser et udvalg af her.
En del har tidligere været udstillet i Palæfløjen 2018 og fra Roskilde Gymnasium 2019 men der er også “nye værker”
Udstillinger med Viggo Tuxen
”Ramme- Larsen” 1931, 1934 og 1936; S.
KE: 1943,1945,1948, Charl. i 1943 og fast 1950-65 (17 gange) C
Nikolaj Kirke 1960, Galleriet, Teglgårdstræde 12. 1964; G
Den sociale Skole 1970, Bölls Galleri, Roskilde 1973; S
Marstal Kommune 1983, Galleriet Gothersgade 89 1986; S
Roskilde Kunstforening 1988 (”Palæet”); S
Taastrup Kunstforening 1990, Københavner Galleriet 1993. S
Roskilde Kunstforening Palæfløjen 2018 S
Roskilde Gymnasium 2019 S
Forkortelser: KE: Kunstnernes Efterårsudstilling, Charlottenborgs Forårs- og efterårsudstilling,
S: Separatudstilling, C: Censureret udstilling, G: Gruppeudstilling.
(Det viste billede er fra 1965)
Ema Gruber
I år udgiver jeg mine værker i en kaustik, en gammel teknik, voksmaling med voks og strygejern.
Jeg genbruger gamle kalendere af karton og andre glatte, hårde papirer samt rester af børns voks blyanter. Papiret skal være glat og blankt. Teknikken kan udføres med et almindeligt strygejern (med huller men uden damp), det er ikke nødvendigt at købe et særligt. Det kan derefter rengøres med en klud og vand. Voks pastelfarver købes billigt i en boghandel eller et supermarked. Jeg arbejder ikke efter motiver og ordrer, men jeg begynder at male "ser hvad der viser sig". Jeg følger min intuition. Dette gør denne teknik let og tilgængelig for alle.
Jeg håber du nyder udstillingen. Hvilke associationer giver mine værker dig? Skriv gerne i min gæstebog.”
Helle Lundby Petersen
”Jeg er en af udstillerne i Smedjen 3. – 23. august. Jeg maler med akryl, da det, at det tørrer hurtigt, passer til mit temperament. Jeg bevæger mig rundt i forskellige genrer, og har denne gang valgt at skildre forskellige typer af mennesker i mine motiver. Jeg håber, man som beskuer kan få en lille oplevelse og dialog med de malede motiver. Det ville være hyggeligt at møde dig på udstillingen”.
Jens E Pedersen, fotograf
”Jeg har fotograferet i mange år. De seneste år er det med digitalkamera. I 2018 er jeg blevet antaget på to censurerede udstillinger. VK18 udstilling i Holbæk, hvor mit foto fik tildelt Plakat Prisen og Rå18 i Roskilde.
Mine motiver finder jeg på rejser i Danmark og resten af verden. Jeg har besøgt mere end 65 lande. Mit motivvalg er meget bredt. Det kan både være en lille detalje på en dør, skyskraberne i New York, landskaber, Street Art, en blomst eller legende børn.
Jeg søger tit et grafisk udtryk i mine motiver. Mange er street art motiver. Mange af mine fotos er en form for dokumentation. Det er overvejede farvefotos jeg arbejder med, men sort/hvid findes.
Kunstnergrupper og udstillinger
Siden 2015 har jeg været medlem af kunstnergruppen Morild, Odsherred. Morild har eksisteret i mere end 25 år. Jeg har været med til at stifte kunstnergruppen ART10, som i 2016-17 drev galleriet ART10 i Rosen 5, Holbæk. I 2013 blev jeg repræsenteret i det virtuelle galleri WeiheModernArt.com. Jeg er med i Vi maler Vig fra 2018, en udendørs udstilling i Vig Hovedgade i Odsherred.
Jeg har udstillet i flere gallerier i Odsherred, Holbæk og København samt virksomheds udstillinger flere steder i landet. De bedste hilsner Jens”
Jørgit Wesselhoff
”Sten, træ, glas og tørrede blomster samlet i naturen, oftest ved havet. Jeg har mine favoritsteder, med specielle stenarter, som kun findes lige netop DET sted, og på DEN strand - når vindretningen altså er rigtig. Det er terapi for mig, at arbejde på den måde, hvor jeg skal finde alt i naturen. Det kan til tider være drilsk, men heri ligger udfordringen, at kunne “ se og tænke ud af busken” på en kreativ måde. SÅ Gå ud og gå en tur (-: Hej fra Jørgit”
Kisser Skovfoged
”Jeg er en art de brut og arbejder med blandingsteknik, krakelering, tusch, akryl og krølle teknik. I værkerne danner der sig mikroorganismer, som hele tiden skaber nye historier".
Lone Gadegaard Dyrby
”Lone Gadegaard Dyrby er en dansk autodidakt kunstner, som henter sin inspiration i fantasien, glæden, det gode humør og alverdens farver. Hendes malerier er finurlige og fantasifulde netop for at give tilskueren en glad og positiv oplevelse. Hun maler ud fra ”her & nu” følelsen, hvor maleriet får lov til at vokse frem i processen. Hun var i mange år ansat og udstationeret i rejsebranchen, har været selvstændig eventplanlægger og har primært beskæftiget sig med diverse kreative jobs. Senest i restaurationsbranchen, hvor hun i en lang årrække har været køkkenchef og selskabs planlægger i en større Nordsjællandsk restaurant. Hun er bosat nord for København sammen med hendes mand og sammen har de to voksne sønner. Hun har gennem mange år malet på hobby niveau, men har nu valgt at satse fuldt ud på kunsten. Hun går ind i et nyt maleri med det ene formål: ”at være i et skabende kreativ univers, hvor tid og sted bliver nedbrudt og kreativiteten får lov til at opstå og løbe løbsk”.
Mogens Petersen
”Min definition på kunst er: Et hjerteanliggende kraftfuldt udtrykt gennem et medium.
Jeg udtrykker mig gennem to- eller tredimensionale medier. Både form og farver har betydning, og ofte indgår materialer fra dagligdagen, som jeg prøver at give nye former, og dermed et nyt indhold.
Jeg kan ikke lade være at udtrykke mig, så derfor kan man godt kalde det et hjerteanliggende for mig, selv om det lyder stærkt.
Jeg er 73 år gammel og mit medlemskab af Kunst På Musicon og min kontakt til KunstSmedjen har bl.a. gjort det muligt for mig, at vise mine værker til andre, og det synes jeg er sjovt! Hilsen Mogens Petersen”
Sandra Jensen
”Jeg hedder Sandra og jeg maler abstrakt med akryl. I mine malerier arbejder jeg intuitivt og ekspressivt hvor den følelsesmæssige energi er i centrum. Jeg bruger flere forskellige teknikker med paletter, pensler, kul, tusch, blyant og hænder. Jeg begyndte at male i forbindelse af en hjernerystelse for 5 år siden og siden da, har været for mig en form for meditation. Har også haft online og live-kursus.”
Susanne Sørensen
”Jeg er selvlært og har malet i mange år med pauser ind imellem, jeg elsker naturen og bliver meget inspireret af de vidunderlige farver og former, af havet, de smukke blomster og planter og de skønne dyr, hvilket afspejler sig i mine malerier.
Jeg maler med akryl på lærred bl.a. abstrakt og figurativt, jeg bruger forskellige teknikker, bl.a. med spartler, malerknive, pensler, papir og tusser kun fantasien sætter grænser. Nogle gange har jeg en klar idé om motiv og farvevalg andre gange maler jeg mere spontant og lader maleriet vise vejen. Jeg hygger mig meget med at male og bliver helt optaget af den kreative proces. Mvh. Susanne Sørensen.”
Torben Nielsen, Keramiker
”Fra leg til alvor, så kort kan det beskrives.
Værkstedet er min legeplads, hvor ideer og tanker skaber grobunden for legen, med det spændende materiale, som leret er. Ideerne kommer som ofte, i grænselandet mellem drøm og virkelighed. Jeg inspireres af alt det der sker omkring mig. Legen bliver til alvor, eller et finurligt udtryk i mine skulpturer. Det hele forløses i ovnens varme, enten den træfyrede ovn i haven, eller i den elektriske ovn, i mit værksted. Det er en konstant kamp, om hvem der skal bestemme, - leret eller mig. Bedøm selv, hvem der har vundet kampen. God fornøjelse. Torben”
Ulla Sperling
”Jeg har i mange år malet abstrakt, men maler nu også naturalistisk . Min erfaring med farver, formstruktur har jeg overført til de naturalistiske billeder. En eksperimenterende og en farverig tilgang er kendetegnet i mine billeder.”
Viggo Tuxen – Erik tag evt. spc dokument med billeder i Viggos mappe
Om Viggo Tuxen 1910- 1993
" Viggo vokser op i en børnerig ingeniør familie i Hellerup. Han bliver udlært som malersvend i 1931 og fritiden går med at være hyggepianist og kunstmaler. Efter at have gået på Akademiets Frescoskole 1943-45 stifter han familie og får 2 børn med Agnete Nielsen. De lever beskedent i et havehus på Amager, men flytter til indre by, hvor der er plads til atelier, efterhånden som indtægterne bliver bedre. Desværre splittes familien da Agnete dør i 1955. I 1960’erne kaster Viggo sig med stort engagement over den abstrakte kunst. Han maler farverige abstrakte malerier, og eksperimenterer med collager. Viggo vender tilbage til naturalismen 1971, da han flytter til provinsen, først til Roskilde og siden Ærø i 1975, uden dog at slippe abstraktionerne. I 1984 bosætter Viggo sig på Frederiksberg, hvor han arbejder videre med de mange collager og skitser fra et langt liv, og maler flere variationer af samme motiv frem til Roskilde Kunstforenings separatudstilling i Palæet i 1988. Viggo er aktiv til han dør i 1993, og efterlader sig en stor samling værker, som vi viser et udvalg af her.
En del har tidligere været udstillet i Palæfløjen 2018 og fra Roskilde Gymnasium 2019 men der er også “nye værker”
Udstillinger med Viggo Tuxen
”Ramme- Larsen” 1931, 1934 og 1936; S.
KE: 1943,1945,1948, Charl. i 1943 og fast 1950-65 (17 gange) C
Nikolaj Kirke 1960, Galleriet, Teglgårdstræde 12. 1964; G
Den sociale Skole 1970, Bölls Galleri, Roskilde 1973; S
Marstal Kommune 1983, Galleriet Gothersgade 89 1986; S
Roskilde Kunstforening 1988 (”Palæet”); S
Taastrup Kunstforening 1990, Københavner Galleriet 1993. S
Roskilde Kunstforening Palæfløjen 2018 S
Roskilde Gymnasium 2019 S
Forkortelser: KE: Kunstnernes Efterårsudstilling, Charlottenborgs Forårs- og efterårsudstilling,
S: Separatudstilling, C: Censureret udstilling, G: Gruppeudstilling.
(Det viste billede er fra 1965)